Петричките войводи закичиха ветерани футболисти с юбилейни значки, 87-годишният вратар Димитър Харизанов ги прегърна със сълзи на очи

Петрички войводи посетиха домовете на най-изтъкнатите легендарни футболисти в общината и ги изненадаха мило за празниците. За ветераните легенди Миленко Стоянов-Дери, Васил Танев, Димитър Харизанов, Валери Дагалов и дългогодишния ръководител д-р Димитър Наполеонов се сетиха председателят на ВРМО на градската организация Борис Лазаров и активистите Велик Гогов, Павел Калъпсъзов и Илко Азов.
Всеки един от ветераните посвоему разказа най-интересните моменти от кариерата си, защитавайки авторитета на футбола в Петрич. 87-годишният вратар и дългогодишен треньор Димитър Харизанов със сълзи на очи прегръщаше войводите за това, че са се сетили за него.
„Трогнат съм и никога няма да забравя тази вълнуваща среща. Винаги съм бил откровен, без да се съобразявам с политическия цвят на ръководството. Целия си съзнателен живот отдадох за развитието на спорта в община Петрич. 34 години бях ръководител на футбола в града и по мое време за първи път успяхме да запишем със златни букви в историята на „Беласица” влизането ни в „А” група през 1980 година. Обичам града си и ще бъде така до края на моя живот”, сподели 93-годишният д-р Димитър Наполеонов.