Петричкият готвач Стоян Божиков-Зоро вдига наздравици за 80- годишен юбилей, събра близки и приятели на домашно парти

Именитият петричанин е награден със значка от Тодор Живков, специалитетът му е кукуреч“ от преплетени на плитка агнешки чревца, подправени със тайни подправки

Най-известният готвач и върл фен на ФК “Беласица” – Петрич Стоян Божиков, познат на съгражданите си повече с прозвището  Зоро навърши 80 години. Именитият петричанин събра близките си в домашна обстановка, за да отпразнува юбилея си. Щастлив, Зоро вдигна първата наздравица и благодари на роднините си, двете му дъщери и съпругата си за подкрепата, която те са оказвали през досегашния му житейски път. Мнозина не знаят, че Зоро е награждаван със значка за постигнати заслуги в работата от бившия първи в държавата Тодор Живков.

Навремето неговите манджи са яли всички спортисти, тренирали на лагер в НСБ “Цар Самуил“ в Петрич. Легендарната пророчица баба Ванга е била сред много от почитателите му. Той е ненадминат в приготвянето на специалитета, наречен в Петрич с името „кукуреч“, който представлява преплетени на плитка агнешки чревца, запечени с мазнина на фурна и подправени със строго пазени подправки. 80 годишният юбиляр е сред най-върлите фенове на футболния отбор „Беласица“-Петрич. Досега той не е изпускал нито един мач и се интересува за всичко свързано с играта и историята на отбора, на който предстои да чества 100 годишнината си. Запознати казват, че на тържеството Зоро ще бъде награден с плакат, който удостоверява футболната му страст към отбора на петричани.