Петричкият колоездач Димитър Мазнейков с нагласа да спечели злато в Пампорово

Шестото поредно издание на едно от най-големите и дългоочаквани колоездачни събития в България „Пампорово байк фест 2020” ще се проведе от 16 до 19 юли. По време на събитието ще се проведе трети кръг от детските серии по спускане, в които ще вземе участие и досегашният шампион, петричанинът Димитър Мазнейков-Дидо.

До момента за участие в събитието са записани над 120 души от всички краища на България, както и представители от Франция, Гърция, Турция, Румъния, Северна Македония и Сърбия.  Събитието е част от календара на Международния колоездачен съюз и ще носи точки за световната ранглиста.

Трасето за спускане под връх Снежанка е с дължина близо 2 км и е едно от най-атрактивните и предизвикателни в страната и гарантира един силен старт на състезателните серии по спускане в планинското колоездене.

Основен акцент за събитието тази година е, че финалите на състезанието в неделя ще бъдат излъчвани на живо в интернет от 12 камери по трасето. Подобно нещо се случва за първи път в страната ни, а целта е то да достигне до максимален брой хора, които да съпреживеят емоциите и адреналина дори дистанционно.