Петрич ще бъде домакин на Държавното по бокс за младежи и девойки

В продължение на пет дни Петрич ще бъде домакин на Държавното лично и отборно първенство по бокс за младежи и девойки, което ще бъде и първия кръг за Купата на България.

Над 250 състезатели от боксовите клубове  от цялата страна ще вземат участие в този турнир, който е първи по календара за 2023 година. Между тях ще има е пет състезатели от СКБ „Лъвовете” Петрич в различни категории, а именно: Георги Драгнев, Давид Ковачев, Альоша Стоянов, Мартин Дончев и Марио Бойчев. За първи път ще има е две девойки от петричкия клуб, като имената им ще бъдат обявени в последния момент преди турнира.

На 7 февруари от 7.30 часа всички участници ще преминат на кантар. В 10 часа ще бъде теглен жребия. Стартът на турнира ще бъде от 15 часа. Мероприятието ще се проведе в зала „Арена Петрич”. Очаква се трибуните да се изпълнят докрай от петричките фенове, които да подкрепят участниците от СКБ „Лъвовете”. Входът ще бъде свободен.

„Много се радвам, че спортната година на Българската федерация по бокс започва при нас с Държавното лично и отборно първенство, което е и първи кръг за Купа Българи яза младежи и девойки. През изминалата 2022 година бяхме на два пъти домакини в зала Арена Петрич, както следва: от 6 до 11 юни за младежи и жени, от 7 до 12 ноември за юноши. Беше дадена висока оценка за организацията на двата турнира от страна на БФБ. Естествено получихме невероятната подкрепа на Община Петрич, начело с Кмета Димитър Бръчков. Отборите на Локомотив София ще бъдат ръководени от Олимпийската шампионка Стойка Кръстева и известния български треньор Борислав Георгиев”, сподели главният треньор на СКБ „Лъвовете” Петрич Георги Караколев.

Ташко СУЛЬОТОВ