Петър Златинов вече не е старши треньор на „Вихрен”

Петър Златинов вече не е старши треньор на „Вихрен” (Сандански). Раздялата между младия специалист и ръководството на отбора е по взаимно съгласие. До няколко дни ще бъде представен новият наставник.

Във вторник следобед тренировката на мъжкия отбор на „Вихрен” проведоха Мальо Георгиев и Панталей Маникатов.

Припомняме, Златинов замени през март тогавашния наставник на отбора Здравко Лазаров-Електричката и води „гладиаторите” до края на пролетния дал на първенството на ЮЗ трета лига. Двете загуби като домакини – срещу ФК „Кюстендил” и „Беласица” (Петрич) – се отразиха решаващо за класирането на „Вихрен” на първото място и промоция за Втора професионална лига. Тогава никой от Управителния съвет на клуба, начело с президента Георги Манолев и финансовия благодетел Коко Динев, не реагира и Петър Златинов остана на поста си. Той води лятната подготовка на мъжкия отбор, който бе със силно променен състав и куп напуснали основни футболисти. Независимо от това Петър Златинов водеше мъжкия отбор на „Вихрен” в четирите контролни срещи срещу „Огражден 1955” (с. Първомай), „Спортист” (Своге), „Пирин” (Разлог) и Костинброд. И когато вече Златинов обяви контролния мач срещу „Левски” (Крумовград) в сряда на терена на „Евима” край Банско, изведнъж се стигна до раздяла. На въпроса защо това стана дни преди старта на първенството, президентът на ФК „Вихрен” Георги Манолев сподели, че е въпрос на къс период от време да се обявят нещата около мъжкия отбор на клуба.
„На този етап функциите на старши треньор ще се изпълняват от досегашния играещ помощник Вальо Георгиев, подпомаган от Панталей Маникатов”, сподели Георги Манолев.

Досегашният старши треньор Петър Златинов от своя страна коментира: „Има хора, които да определят кой да бъде старши треньор и кой не. Приемам нещата такива, каквито са, и пожелавам на колегите си пълен успех в официалните срещи за новото първенство на ЮЗ трета лига. На момчетата, с които работих, благодаря за тяхната всеотдайност и желание за взаимна работа”, допълни Златинов.

Ташко СУЛЬОТОВ