Петър Петров и Валери Радлев напуснаха община Бобов дол, кметът замисля рокади в администрацията

 Петър Петров
  • Неуспелият кандидат-кмет Петров е назначен за началник на охраната в ТЕЦ „Бобов дол”

 

Главният експерт в отдела за образование и култура Петър Петров, който бе и кандидат за кмет от „Воля”, и пиарът Валери Радлев напуснаха общинската администрация в Бобов дол. Двамата са освободени по взаимно съгласие в първите дни след преизбирането на досегашната кметица Елза Величкова. „Петров си подаде молба за напускане и го освободих.

Валери Радлев

Образованието не може да остане без главен специалист и на мястото му ще бъде назначен друг, но още не съм решила кой ще е. Знаете, че Радлев беше избран за общински съветник от БСП и напуска заради това. Засега не съм взела решение дали ще има назначение на тази длъжност. Общинската администрация ще има нова структура, ще настъпят промени, но засега не мога да кажа какви ще са. Още е рано”, обясни Елза Величкова.

Елза Величкова

Стана ясно, че Петър Петров има ново работно място. Назначен е за началник на охраната в ТЕЦ „Бобов дол”. Припомняме, че той е бивш криминалист и охранител и бе назначен в община Бобов дол през 2016 година. На местните избори се кандидатира за кмет на общината, издигнат от ПП „Воля”. Бобовдолци коментират, че се е включил в предизборната битка, за да бъде от полза на новия си работодател Христо Ковачки, като се разделят гласовете, за да не спечели Величкова. „Кандидатирането му за кмет беше платено. Прибра си една двуцифрена сума, а сега го взеха на работа в ТЕЦ-а, за благодарност”, коментират в миньорския град.