„Пирин“ (Благоевград) излиза без Румен Сандев срещу „Локомотив“ (ГО) днес, Орлин Старокин, Кристиян Кощърна и Антон Костадинов са в групата за мача

Румен Сандев е с девети жълт картон и няма да играе два мача. 

При победа „орлетата“ заемат първа позиция и продължават в баражите към място в Лига Европа

ОФК „Пирин“ (Благоевград) играе днес важен мач с „Локомотив“ (Горна Оряховица), като при победа получава шанс да спори за място в Лига Европа. Футболистите направиха във вторник последна тренировка, преди да отпътуват за Горна Оряховица.

За двата отбора това е последен мач от груповата фаза на Първа професионална лига, а и последен помежду им за настоящия сезон. Във фазата на баражите двата тима се разминават, като „Пирин“ ще продължи към място в Лига Европа, а „Локомотив“ ще се бори за оцеляване.

На практика изходът от сблъсъка в четвъртък е без значение за „Локомотив“, които заемат твърдо последното четвърто място в групата, докато за „Пирин“ победата им осигурява на 100% първа позиция.

„Орлетата“ заминават за Горна Оряховица без наказания Румен Сандев, който ще отсъства за два мача след санкцията, наложена му от Дисциплинарната комисия за получен девети жълт картон. Всички останали футболисти тренират на пълни обороти, в това число и възстановените напълно Орлин Старокин и Кристиян Кощърна. Изтече наказанието на Антон Костадинов, който също ще бъде в групата за мача.

„Ще търсим пълен успех – така, както сме го търсили винаги във всеки мач. За нас победата е важна за самочувствието на отбора преди баражите. Класирането не е от значение, но при всички случаи ще се стремим да завършим без загуба в груповата фаза“, заяви старши треньорът на „Пирин“ Милен Радуканов.

Двубоят в Горна Оряховица е днес – 11 май от 17,00 часа, а главен арбитър е Петър Доровски.