Пирин Бл взима Янко Георгиев

Пирин Благоевград е на път да реши проблемите си с вратарския пост. Тимът търсеше попълнение за под рамката, след като титулярят от края на есенния дял Ник Хенгелман напусна, а преди него си тръгнаха още Петър Петров и Димитър Шейтанов. В момента орлетата разполагат само с Александър Марковски.

В последната контрола със Спортист Своге, загубена с 1:3, бяха пробвани чужденците Аксел Саухи (Кот д‘Ивоар) и Антони Моси (ДР Конго).

Все пак треньорският щаб начело с наставника Радослав Митревски е потърсил и друго решение. Очаква се Пирин Бл да привлече опитния Янко Георгиев. През есента той пази за Царско село, а преди това бе в Ботев Пловдив. Сега Георгиев започна подготовка с царете, но вчера си е събрал багажа и днес се очаква да стартира с орлетата.

Друг вратар, този на Славия, ветеранът Георги Петков пък определи като най-сладък момент от кариерата си спечелването на Купата на България през 2018 година. Тогава белите надвиха с дузпи Левски.

„Купата със Славия ми е най-сладка! Да, печелил съм титли с Левски, играл съм в Шампионската лига, имам четвъртфинал за Купата на УЕФА със сините, но със Славия спечелихме само с български момчета. Това прави нещата различни – в Левски тогава бяха Жорди Гомес, Обертан и т.н., а ние бяхме само българи, имаше юноши на Славия“, коментира 45-годишният Петков пред sportal.bg.

„Най-хубавото нещо в Левски сега е назначението на Станимир Стоилов, цяла синя България се обедини около това нещо. Мисля, че в момента това държи Левски и спасението е около него. С помощта на феновете засега се справят, не мога да кажа как ще бъде занапред ситуацията в клуба“, добави стражът.