„Пирин” излиза в труден мач за трите точки срещу „Локомотив” (Пловдив), Младенов е отстранен от първия състав

Даниел Младенов

 

„ОФК „Пирин” (Благоевград) ще излезе за задължителни три точки в домакинството си с „Локомотив” (Пловдив) тази събота. „Орлетата“ се готвят усилено за двубоя и всички ще подходят сериозно към мача.” Това заяви старши треньорът на отбора Милен Радуканов на редовната пресконференция вчера.

Даниел Младенов е отстранен от отбора с решение на спортно-техническия щаб и ръководството на клуба, стана ясно на брифинга. Ръководството на ОФК „Пирин“ (Благоевград) изхвърли от първия отбор голмайстора, защото избрал да отиде на сватба, вместо да играе важен мач. Кюстендилецът имал и още едно прегрешение с отказа да бъде резерва при гостуването в Разград на шампиона „Лудогорец“ преди паузата в първенството.

Той ще тренира индивидуално под ръководството на старши треньора Радуканов и неговите помощници.

„Неприятно е, че трябва да направим подобна стъпка, но има неща, с които не може да се правят компромиси. Младенов остави „Пирин” два часа преди мача с „Лудогорец”, заявявайки, че не може да бъде резерва, което за мен е непростимо и непрофесионално“, категоричен бе специалистът.

Юношата на „Арсенал” и младежки национал на Ейре Конър Хендерсън няма да играе и срещу „Локомотив” (Пд) в събота. Въпреки че вече близо месец е в Благоевград, Хендерсън все още не е в оптимално състояние и ще пропусне и двубоя със „смърфовете”.

След паузата в първенството пред наставника Милен Радуканов няма други кадрови проблеми. Изтече наказанието на титулярния централен бранител Румен Сандев и той се завръща в титулярния състав.

Двубоят с „Локомотив” (Пловдив) е в събота от 17,30 часа на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград. Цената на билета е 6 лв.