„Пирин” непоклатим на върха

„Пирин” (Благоевград) победи „Локомотив” (Горна Оряховица) с 5:1 в последния мач от 24-тия кръг на Втора лига и оглави еднолично класирането на три точки пред втория „Локомотив” (София). 4 от попаденията бяха реализирани още през първата част, и то само в рамките на 20 минути. Орлин Старокин (20’), Антон Карачанаков (31’), Гурам Гощелиани (33’) и Спас Георгиев (40’) бяха точни през първото полувреме, а през вторите 45 минути паднаха другите две попадения, когато отново Гощелиани (53’) се разписа, а за гостите вкара Мирчев (79’).

Мениджърът на „Пирин” Уорън Фийни направи две промени в стартовата единайсеторка в сравнение с равенството 1:1 със „Спортист” (Своге) в миналия кръг. На мястото на наказания Станислав Манолев в средата на терена стартира Венцислав Бенгюзов, като за него това бе първи мач като титуляр след завръщането му в „Пирин”. Гурам Гощелиани също записа първи мач както титуляр, заменяйки Преслав Йорданов, който получи почивка. С капитанската лента бе Александър Дюлгеров. Юлиян Попев се завърна в игра в края на мача, след като се възстанови от травма. В 9-ата минута дойде и първата възможност в мача. Тогава Спас Георгиев навлезе в наказателното поле на „Локомотив” и опита центриране, което вратарят изби. Топката обаче дойде удобна за волето на Венцислав Бенгюзов, който не се поколеба и стреля от границата на наказателното поле, но Християн Христов отново се намеси. 10 минути по-късно гостите също пропуснаха шанс да отбележат. Джунейт Яшар изпълни добър корнер, като намери открилия се Тодор Таушанов. Защитникът на „Локомотив” обаче не успя да вкара от непосредствена близост до голлинията на “зелените”, след като Петър Петров направи отлично спасяване. Само минута по-късно „Пирин” поведе. След добро взаимодействие отдясно между Исуф и Георгиев, който подаде към свободния Орлин Старокин. Орлин нанесе хубав и плътен удар от точката за изпълнение на дузпа, с който откри резултата. В 31-вата минута „орлетата“ получиха правото да изпълнят пряк свободен удар в близост до дъгата на наказателното поле. Зад топката застана Антон Карачанаков, който изпълни по перфектен начин и удвои преднината за “Пирин”.

Само няколко секунди по-късно „Пирин” вече водеше с 3:0. След добра атака отдясно Спас Георгиев стреля по диагонал, Християн Христов изби, но след това защитник на гостите не успя да изчисти. Така топката попадна у Гурам Гощелиани, който от близка дистанция вкара и направи резултата класически с първия си гол с екипа на „Пирин”. В 40-ата минута “зелените” успяха да вкарат и четвърто попадение. След центриране на Красимир Станоев кълбото попадна у Карачанаков, който разигра отляво, стреля, но вратарят изби. При добавката обаче Спас Георгиев не сбърка на празна врата и покачи резултата.

Началото на втората част започна така, както завърши и първата – с натиск на „Пирин”. В 53-тата минута Красимир Станоев отляво подаде по земя на Гощелиани, който се намираше около точката за изпълнение на дузпа. Грузинецът пое добре с гръб, успя да се обърне, премина през бранители на „Локомотив” и нанесе добър шут, с който остави стража на гостите безпомощен – 5:0.

В 73-тата минута Антон Карачанаков също опита късмета си, но изстрелът му премина високо над напречната греда.

В 79-ата минута гостите все пак успяха да върнат едно попадение. Нападателят на „Локомотив” Владислав Мирчев успя да засече центриране от корнер на близката греда и прати топката във вратата на „Пирин”.

С тази победа „Пирин” си връща първото място в класирането с актив от 49 точки. „Орлетата“ имат аванс от 3 пункта пред втория „Локомотив” (София). Отборът от Горна Оряховица пък остава на 13-ото място с 19 точки.