„Пирин” се класира за Купата, загубилите от “Банско”: Представихме се достойно

„Пирин” (Благоевград) се класира напред в турнира за Купата на България. “Орлетата” спечелиха с 2:1 гостуването си на „Банско” и чакат жребия за 1/8-финалите на турнира. В герой за “орлетата” на стадион „Свети Петър“ се превърна голмайсторът от миналия шампионат Преслав Йорданов, който вкарва и двете попадения.

Домакините от Банско, които играят в Югозападната трета лига, поведоха с гол на Никола Мицански, който засече центриране от свободен удар на Борис Галчев в 29-ата минута.

Преди това Милко Георгиев изскочи срещу вратаря на „Пирин” и вместо да стреля, реши да подаде на Денис Ангелов, който от 5 метра направи непростим пропуск. В 42-рата минута Преслав Йорданов с глава изравни резултата, възползвайки се от колективна грешка на защитата на домакините. Втория гол в срещата за отбора на „Пирин” отбеляза отново Преслав Йорданов в 58-ата минута след поредна грешка на домакините.

След мача наставникът на „Банско” Ели Маркес сподели: „В този мач играхме без трима основни титуляри заради контузии от различен характер – Боби Хазуров, Димитър Стоев и Костадин Слаев. Ние сме отборът от третото ниво на българския футбол и тяхното отсъствие бе осезаемо. Независимо от това футболистите, на които гласувах доверие в този мач, дадоха всичко от себе си и заслужават адмирации. При по-точна стрелба можеше да поднесем и изненада. Поздравявам момчетата, независимо от загубата, която инкасирахме срещу отбор от първото ниво на българския футбол. Вече мислим за съботния мач срещу ФК „Кюстендил” на стадион „Осогово”.

 

Ташко СУЛЬОТОВ