Пирин ще изиграе приятелски мач с Брегалница (Щип)

В паузата за участието на националните отбори в турнира Лигата на нациите Пирин ще се изиграе приятелска среща с тима от Северна Македония – Брегалница (Щип). Двубоят е в събота, 24 септември, от 16:00 ч. на стадион “Христо Ботев”.
Брегалница е основан през 1921 г. и играе домакинските си мачове на градския стадион в Щип, който е с капацитет около 4 000 души. Цветовете на отбора са синьо и бяло.
През сезон 2021-22 тимът се завръща във футболния елит на Северна Македония, след като става шампион на Втора дивизия с 12 точки преднина пред втория Тиквеш. През миналия шампионат Брегалница завършва на 7-мо място с 12 победи, 9 равенства и 12 загуби. Голмайстор на тима през миналата кампания с десет попадения е бившият играч на Пирин Мариян Алтипармаковски, който през сезон 2019-20 носи екипа на „орлетата“ в един мач, влизайки като резерва. През миналия сезон в тима от Щип игра настоящият футболист на Славия Иван Минчев.
Начело на Брегалница е 50-годишният Илчо Георгиоски. Като треньор той е шампион на страната с Вардар (Скопие) през сезон 2011-12. През това лято клубът удължи договора си с Георгиоски до юни 2025 г., става ясно от информация, публикувана на официалния сайт на Пирин.