Пирогов спаси 110 живота за петте празнични дни

Със 110 спасени живота се похвали “Пирогов” в почивните и празнични дни.Данните обобщи изпълнителният директор на болницата Асен Балтов. Беше изключително натоварено, заяви Балтов. От 23 декември до днес през Спешния център на здравното заведение са минали 3 150 пациенти.
420 са приети за лечение.
Шест инфаркта и осем инсулта отчита още Спешният център. 45 души са приети в токсикологията на болницата.
Пет деца между 13-16 години са се натровили с алкохол. И травматологията не е останала без пациенти заради заледяванията. Около 20-25% от пациентите на болницата през годината са пациенти на травматологията. А за петте почивни дни 100 души са с травми. Самият шеф на болницата е работил в празничните дни и отчита ръст на работата. За пръв път “Пирогов” отчита годината на плюс и без загуби.
Доходите на лекарите се уввличават, доволен е Балтов.
Средно с 500 лева са се увеличили възнагражденията на медицинския персонал. 260 000 пациенти са преминали през “Пирогов” тази година. Това е с 20 хиляди пациенти повече от миналата година.
Станахме по-търсени от пациентите, каза шефът на лечебното заведение. Увеличават се обаче здравно неосигурените пациенти на болницата.
3 200 пациенти без осигуровки повече са преминали през “Пирогов”. Средната стойност на един лекуван подобен пациент е около 1 000 лева. 8 600 деца са преминал тази година през болницата, което също е повече от 2017 г. Професор Балтов от доволен от обновените кабинети в болницата. За следващата година той обещава много иновации.

“Пирогов” ще има спешно педиатрично отделение.
Ще има и спешно очно отделение.
Започна ремонтът на клиниката по изгаряния, изтъкна още Асен Балтов. Тя ще има и ново оборудване. Ние пациенти не връщаме, изтъкна от своя страна директорът на спешния център към болницата.

 

 

 

 

 

 

Източник: news.bg