Писмо, написано с изкуствен интелект, изпрати областният управител на Перник

Документът е входиран в Министерство на земеделието

Първо официално писмо, написано с помощта на програма за изкуствен интелект, е входирал в Министерство на земеделието областният управител на Перник Людмил Веселинов. Това съобщи самият той, пише БТА.

Според Веселинов използването на изкуствен интелект в работата на държавната администрация ще даде възможност за повишаване на ефективността ѝ.

Възможностите, които предоставя изкуственият интелект, са доста широки, и, ако ги използваме правилно, можем да постигнем много добра ефективност и по-добри резултати във всяка една работа, смята Веселинов. Той коментира още, че изкуственият интелект може да помогне за автоматизиране на рутинните задължения, както и за освобождаване на ресурси за по-важни стратегически задачи, което ще бъде от голяма полза за държавните институции и гражданите, които те обслужват.

В писмото си, адресирано до министъра на земеделието Явор Гечев, областният управител на Перник предлага създаването на аграрна полиция у нас. Такава съществува в редица европейски държави и играе важна роля в борбата срещу незаконните практики в сектора, се казва още в документа.