Пиян дупничанин буйства във Вакарел, глобиха го

Прекалил с алкохолните напитки дупничанин е вилнял в ихтиманското село Вакарел. Това съобщиха от ОД на МВР-София.

В полицейското управление в Ихтиман е получен сигнал за мъж в нетрезво състояние, грубо нарушаващ обществения ред. Пияният притеснявал и обиждал хората, минаващи покрай денонощния магазин в центъра на селото. Добре почерпен, мъжът изнесъл цял „рецитал” от закани, псувни и ругатни до идването на униформените. „Нямаме думи, жалка гледка беше. Имаше възрастни хора наоколо, жени, поизплашиха се. Не знаеш докъде може да стигне човек в такова състояние”, коментираха свидетели на грозната случка. След намесата на полицаите мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа.

Самоличността на пияния е установена незабавно. Станало ясно, че той е на 43 години и е жител на град Дупница. Мъжът е криминално проявен, уточниха от полицейското управление в Ихтиман.

На извършителя е съставен акт по реда на Указа за борба с дребното хулиганство. С решение на Районен съд-Ихтиман му е наложена административна санкция. В крайна сметка пияният дупничанин ще трябва да се бръкне със 150 лева, за да си „плати” за арогантното поведение под въздействието на алкохола.