Пламен Петров от СКХЗУ ”Пауталия спорт 2005” триумфира като държавен шампион по спортна табла

Кюстендилският клуб за първи път печели шампионската титла в този спорт

Ловешкото село Шипково бе домакин на индивидуален държавен турнир по спортна табла за хора със зрителни увреждания на Федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания”. В състезанието участваха 64 състезатели на федерацията от 26 спортни клуба от цялата страна. Състезателите от СКХЗУ ”Пауталия спорт 2005” Кюстендил, които взеха участие в надпреварата, бяха Динко Даскалов, Пламен Петров и Никола Баджаков.

За радост и гордост на кюстендилския клуб, Пламен Петров триумфира с шампионската титла. Участниците бяха разпределени след жребий в 16 групи от по 4 състезатели всяка. В групите се играе по системата всеки срещу всеки. Първият и вторият от всяка група се класират за шестнайсетина финал, а третият от всяка група се класира за разпределение на местата 33-48. Четвъртият от всяка група се класира за разпределение на местата 49-64. Останалите кюстендилски състезатели – Динко Даскалов и Никола Баджаков се представиха също достойно, нареждайки се след 20 място.

“В този спорт спортния ни клуб за първи път печели шампионската титла и сме горди с постижението на Пламен Петров” сподели Кънка Витова, председател на клуба.