Пламен Черешаров победи на табла в традиционните занимателни игри в Долна баня

Традиционната среща на любителите на занимателните игри събра в Долна баня десетки участници, представители на Сдружението на хората с увреждания “Венетица” с председател инж. Светла Стоименова и на Пенсионерския клуб “Надежда” с председател Атанаска Лазарова.

Спортната надпревара бе открита от председателката на сдружението инж. Светла Стоименова, в чийто клуб по традиция се провеждат игрите, която им благодари за участието и пожела успех.

Най-много бяха участниците в турнира по табла, в който се включиха шест мъже. В продължение на почти четири часа те благородно и спортсменски играха за спечелване на призовите места в спортната надпревара по черно-белите полета. В крайна сметка след изиграните десетки срещи първи в турнира стана Пламен Черешаров, следван от Георги Стоянов и Иван Захариев. В спортната проява взеха още участие и Данаил Черешаров, Йордан Панайотов и Ангел Иванов.

И докато мъжете хвърляха заровете и местеха черно-белите пулове, жените пък се занимаваха с игра на “Не се сърди, човече!”, домино и дама.

От името на организаторите на победителите в турнира по табла и на всички участници инж. Светла Стоименова връчи специални грамоти и предметни награди, а всички бяха почерпени по време на проведените игри с кафе, чай, безалкохолни напитки, шоколадови вафли, сандвичи и парче пица.