Плюшени мечета „покориха“ детска градина в Самоков

Десетки играчки радват деца, родители и минувачи от фасадата на ОДЗ „Самоково“

 

Десетки плюшени играчки покриват фасадата на детска градина в Самоков. Необичайната гледка радва очите и провокира вълна от положителни коментари в социалните мрежи. Идеята е на педагогическия персонал, сподели директорът на ОДЗ „Самоково“ Мариана Дренска. „Заради пандемията от ковид не даваме на децата да играят с плюшени играчки. Но вместо да стоят в забвение, използвахме част от плюшковците, за да украсим сградата отвън. Родители също се включиха и дариха част от станалите вече непотребни играчки на децата си. Така украсата ни се обогати и стана още по-пъстра и красива“, разказа Дренска.

Симпатичните мечета и зайчета се „кипрят“ по первазите на прозорците и весело се спускат по олуците, карайки всеки, който ги зърне, да се усмихва широко. И за да бъде забавлението пълно – живо дърво в двора на забавачницата се превърна в истинска къщичка от приказките с кокетни прозорчета. Над покрива й се мъдрят катерички и Бухльо, а „на гости“ са се запътили най-смешните и забавни зайчета и кучета.

.

„Трудно е да се каже кой се радва най-много на украсата – децата, родителите или персоналът на детската градина“, доволна е Мариана Дренска.

„Изключително сме щастливи от реакцията на хората. Разбира се, очаквахме да ги харесат, очаквахме да има вълнение и любопитство, но си дадохме сметка, че освен нестандартна украса и положителното усещане, което предизвикват плюшените играчки, си спомнихме, че ние, хората, можем да се обединяваме и около добри идеи“, каза още директорът.

В ОДЗ „Самоково“ се полагат грижи за 172 деца, а персоналът се състои от 34-ма души. Детското заведение има и два филиала – в Бели Искър и в Говедарци.

Светлана ВИДИНСКА