Победа за Методи Чимев на кметските избори в Дупница

Новият стар кмет получава поздрави по телефона пред погледа на симпатизантите.
  • Дупничани удържаха синята крепост

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Дупница инж. Методи Чимев спечели изключително оспорвания балотаж срещу ветеринарния доктор Първан Дангов от БСП. След паралелното преброяване на протоколите на всички избирателни секции стана ясно, че досегашният градоначалник печели с разлика от 107 гласа. Според резултатите на един от предизборните щабове Методи Чимев печели доверието на 50,30% от дупничани, което се равнява на 8890 гласа. Неговият опонент получи резултат от 49.70%, или 8783 гласа.

Пред щаба на ГЕРБ в Дупница се бяха насъбрали дупничани.

„Благодаря на хората, които ме подкрепиха! Разбрахте резултатите, които са изключително близки. Това води до някои изводи и вярвайте ми, те ще бъдат направени. Не съм от хората, на които това им се случва за първи път. Факт, емоцията я има, но си давам сметка, че при тази малка разлика човек трябва да обърне внимание на хората, които не са го подкрепили. А на тези, които ме подкрепиха, искам още веднъж да кажа: искрено благодаря! Днес съм победител и всичко е нормално, утре (б.а. – днес) ще продължим с анализите”, коментира веднага след оповестяването на резултатите инж. Методи Чимев.


Симпатизантите на ГЕРБ огласиха центъра на Дупница с викове „Победа” и гръмнаха шампанско. Насъбралите се дупничани пред щаба на партията в Дупница поздравиха новия стар кмет и му пожелаха успешен трети мандат и да продължи с добрата си работа.
Кандидатът на ГЕРБ печели в селата Яхиново и Бистрица, докато този на БСП има по-висок процент в Джерман, Червен брег и Самораново.