Поглед към ЮЗ Трета лига: Сливнишки герой изненада Балкан, Банско отнесе 4 гола от юношите на Славия II

Ташко СУЛЬОТОВ
При изключителен интерес продължават официалните мачове от втория кръг на първенството в ЮЗ Трета лига. Сливнишки герой изненада традиционно силния тим на Балкан. От две години насам отборът на Банско изигра най-слабия си мач и загуби от юношите на Славия ІІ като гости с 0:4. Ето и най-интересните подробности от тези и още срещи:

Ботев (Ихтиман) победи Септември II (София) с 2:1

Срещата започна с натиск на домакините, футболистите на Септември съумяха да вземат инициативата и откриха резултата в 8-ма минута с отлична атака отляво и прекрасен гол с глава на Александър Петров, който остави безпомощен вратаря Филип Димитров.
Постепенно домакините станаха по-инициативни, а Борислав Балджийски правеше каквото си поиска с бранителите на гостите. Натискът даде резултат. Борис Янков успя да изравни резултата в 30-ата минута след самостоятелна атака. В 42-ата минута съдията Благой Манов отсъди дузпа за Ботев, която майсторски беше реализирана от Борислав Балджийски за 2:1. Решението на рефера беше посрещнато с негативни реакции от ръководството на Септември в лицето на спортния директор Кристиян Добрев. Домакините имаха възможността да реализираи трети гол през първата част, но топката уцели напречната греда.
Двата тима се вкопчиха здраво един в друг през втората част, а ситуации имаше и пред двете врати. В заключителните минути да срещата Димитров запази трите точки за тима си, след като спаси блестящо с крак удар на футболист на Септември от пет-шест метра. Гостите изпълниха три корнера в рамките на добавеното време на срещата, но не стигнаха до точка.
В третия кръг Ботев гостува на Левски Раковски на 20 август, а Септември II е домакин на Сливнишки герой (Сливница).

На стадиона в Сливница се срещнаха отборите на Сливнишки герой и Балкан (Ботевград)

Много мобилизирани излязоха на терена футболистите на домакините за този двубой, защото традиционно четата на Иван Редовски във всяко първенство е един от сериозните претенденти за първото място.
Под ръководството на главния съдия Вилиян Видинов, двата отбора изнесоха много качествена продукция, с доста голови положения, но и много пропуски.
Първата част започна с фрапантен пропуск за гостите от Ботевград, след като Ангелов излезе сам срещу вратаря Димитър Симеонов, опита да пусне топката покрай стража, но Симеонов със страхотна реакция успя да улови топката.
В 28-та минута гостите имаха претенции за дузпа, след като изстрел в наказателното поле се отби в защитник на Героя, като играчите в жълто-зелено поискаха игра с ръка. Реферът Видинов обаче бе категоричен – дузпа няма.
В 31-та минута Йордан Тодоров – бивш футболист на Беласица, сега с фланелката на Сливнишки герой след самостоятелен рейд отдясно центрира в наказателното поле на балканци и Йордан Попов с глава простреля стража на гостите за 1:0. Това бе първо попадение за завърналият се в Героя нападател след 3 годишно прекъсване.
В 50-та минута Йордан Тодоров, който за първи път играеше на стадион „Сливнишки герой“ като състезател на клуба, затвърди отличното си представяне в двубоя, след като проби отляво и достигайки почти до ъгъла на наказателното поле направи резултата 2-0 за домакините.
В края на двубоя реферът даде дузпа за гостите за нарушение в наказателното поле, която Павел Петков превърна в почетно попадение за крайното 2:1.
След мача наставникът на Сливнишки герой Петър Малинов изрази своето задоволство от силната игра на Василие Велко Милованович и Йордан Тодоров, които бяха в основата на всяка атака на домакините и са със съществен принос за победата, която бе много авторитетна, защото се постигна срещу един силен отбор, като този на Балкан (Ботевград). „Искам да благодаря на ръководството на ОФК Беласица и най-вече на селекционера Георги Петров, който ни направи услуга, като освободи Йордан Тодоров и Василие Велко Милованович, за да радват нашите привърженици“, сподели Петър Малинов.

Третият отбор на ЦСКА 1948 победи Пирин (Гоце Делчев)

Зрителите на стадион НСА видяха общо седем гола, от които пет за армейците и два за гостите от Неврокоп.
Головете за домакините отбелязаха Кръстьо Банев, Мартин Драганов, Виктор Василев, Кристиян Бойчев и Михаил Цонев. За гостите автор на двете попадения бе Ангел Джунов. Дузпа за пиринци не успя да реализира Иван Макриев заради невероятната намеса на вратаря Николай Горанов.
В третия кръг отборът на ЦСКА 1948 – ІІІ са гости на Балка в Ботевград. Пирин (ГД) ще домакинства на Славия – ІІ.

Дублиращият отбор на Славия победи Банско тийм с 4:0

Домакините откриха резултата чрез Наско Кехайов от дузпа, отсъдена от главния съдия Георги Спасов срещу него. Опитите на футболистите на домакините за увеличаване на резултата, които много често се озоваваха пред вратата на „козлите“ до края на полувремето се увенчаха с още едно попадение, дело на Мартин Сароков.
През втората част на срещата възпитаниците на Иван Иванов продължиха да играят, както бе през първата част на срещата, надделявайки над отбора на гостите. С голове на Роберто Райчев и Самуел Стойнев резултатът набъбна на 4:0 за младия столичен балет.
„Много съм доволен от старанието, хъса за игра и спазването на указанията ми от страна на младите футболисти, набор 2004 и 2005. Раздадоха се на 100% на терена, създадоха доста голови положения, но съм доволен от това, което реализираха“, сподели старши треньорът на Славия ІІ Иван Иванов.

В Разлог при отлично съдийство на Димитър Буров Пирин загуби тежко с 0:4 от ФК Кюстендил

Първият гол в срещата отбеляза Даниел Гогов в 22-ра минута след директен обстрел на вратаря на домакините. В 31-ва минута Станислав Благоев покачи на 0:2. В 46-та минута след образцова триходова комбинация на гостите от Кюстендил Марио Евтимов със страхотен шут направи резултата класически – 0:3. Четвъртия гол в срещата отбеляза отново Марио Евтимов.

Вторият отбор на Левски победи с класическото 3:0 Оборище (Панагюрище) на стадион „Георги Аспарухов“

Това бе първа победа за възпитаниците на Елин Топузаков в първенството.
Преслав Бачев откри за „сините“ в 39-та минута. Пет минути след началото на втората част Бачев асистира на Калоян Стрински за второто попадение за Левски. В 77-та минута Стрински намери Бачев в наказателното поле и централният нападател оформи крайното 3:0.
В 3-ия кръг Левски II гостува на ФК Кюстендил. Двубоят е в събота, 20 август от 18:00 часа.

Мачът Септември (Симитли) – Рилски спортист (Самоков) се игра в неделя

заради заетост на стадиона от мача за първенството за втора лига между отборите на Беласица (Петрич) и Витоша (Бистрица) ден преди това.
През целия мач по-добри на терена бяха футболистите на домакините, които се поздравиха с победа след голове на Лазар Еринин и Николай Хаджиниколов-Хаджи. Септемврийци показаха изключително добра игра, надигравайки тотално своя противник.
Старши треньорът на Септември Стефан Гошев коментира, че е доволен от мача. „Вече бяхме изиграли два официални мача за Купата на България и предстартовата треска беше преминала. Мачът стартирахме с гол още в първите минути на мача. Изпуснахме няколко положения, с които можихме да затворим мач още по-рано. На моменти имаше нарушаване на тактичесакта дисциплина и допускахме инициатива от страна на противника. Това е нещо, което не трябва да допускаме“, каза още той.
Следващият мач на Септември е срещу Гранит (Владая). Отборът ще гостува на своя противник на 20 август от 18,00 ч.