„Подгорец” и „Светкавица” завършиха наравно, Илиян Златков: Домакините играха варварски

Около 300 зрители наблюдаваха дерби мача на областната група „Струма-2” между втория във временното класиране „Светкавица” (Митиново) и лидера „Подгорец” (Коларово). Срещата започна равностойно. Постепенно отборът на гостите заигра в свой стил и всеки момент се очакваше гол във вратата на домакините. Всяко тръгване на ексмладежкия национал Петьо Динков-Маестрото беше прекъсвано с поваляне на терена. В 19-ата минута след фаул, изпълнен от Маестрото, топката прелетя над изградената стена от футболистите на „Светкавица” и се оплете неспасяемо в мрежата за 0:1. До края на полувремето отборът на домакините нито веднъж не притесни стража на тима от Коларово.

През второто полувреме напрежението на терена се повишаваше, като феновете непрекъснато реагираха на отсъжданията на съдийската тройка, начело с Георги Сестримски, асистиран от Венелин Иванов и Христо Кесаров. Делегат на този мач бе дългогодишният елитен асистент-съдия Николай Марков от Сандански. В 63-тата минута Иван Тасев не успя да отклони топката напред, тя се завъртя и това бе добре дошло за домакините, които изравниха за 1:1. До края на срещата Маестрото на два пъти изскочи сам срещу вратаря, като веднъж опита да го прехвърли майсторски, но кълбото прелетя в аут. Андон Мицков от гостите също веднъж като по чудо не успя да изпрати топката в мрежата на „Светкавица”.

След мача капитанът на „Подгорец” (Коларово) Илиян Златков коментира: „Буквално смачкахме отбора на домакините. Надиграхме ги по всички линии, с изключение на показателя грубости. Методи Стоименов-Гелс бе изритан варварски без топка и бе заменен принудително на почивката от Светослав Марков. Истинска гордост е за нашия тим, че фланелката на „Подгорец” носи един невероятен футболист като Петьо Динков, който показваше завидна техника и мачкаше футболистите на домакините, но беше малтретиран грубо от тяхната защита. Добре че този двубой се ръководи от опитния Георги Сестримски, иначе можеше и да не завърши. На два пъти публиката хвърли флагчето на единия от страничните съдии. Най-странното бе, че водещи в тези действия бяха отговорни хора от „Светкавица”. Кой как си постеле – така ще си легне. Това ще бъде отговорът ни срещу „Светкавица” (Митиново). Иначе за изравнителното попадение сами сме си виновни. Продължаваме да сме едноличен лидер в групата. Следващите ни две срещи са в с. Кулата срещу „Граничар”, а след това ще домакинстваме на отбора на „Калабак” (Самуилово)”.