Подобряват условията за туристите в античния град Хераклея Синтика

  • Нови указателни табели са поставени и на пътя към “Самуилова крепост”

Подобряват условията за туристите в античния град Хераклея Синтика, каза за БТА директорът на Историческия музей в Петрич д-р Сотир Иванов.
Поставени са 30 кв.м навеси, под които посетителите могат да починат преди или след обиколката на античния град. За улеснение на туристите са поставени и информационни табели на всеки един от секторите. Те са на български и на английски език, тъй като постоянно се увеличава потокът от туристи от чужбина. Д-р Иванов каза, че се наблюдава голям интерес към Хераклея Синтика от туристи от Великобритания, Франция, Германия и други страни. Посетителите са привлечени и от възможността да разпънат палатки в близост до античния град, допълни той. Това им дава възможност да се потопят напълно в атмосферата на археологическите разкопки и на обектите от древността.
Нови указателни табели са поставени и на пътя към “Самуилова крепост”, каза още директорът на Историческия музей в Петрич. Подобренията, направени и на двата обекта, са от дарения, като голяма част от работата на музея се подпомага по този начин, каза още д-р Сотир Иванов. Дарения правят местни фирми, хора от цялата страна, както и чужденци. Директорът на музея посочи, че през миналата година обектите, които са включени към културната институция, са посетени от 60 хиляди туристи. Това са Хераклея Синтика, Самуиловата крепост, къщата на Ванга и самият музей. Музеят и обектите към него работят без почивен ден, допълни той, тъй като туристическият поток е постоянен през цялата седмица.