Подслониха семейство в кризисен апартамент след огнен ад в Петричко            

  • Цялото имущество е изгоряло, по къщата има огромни щети

  • Общината осигури лекарства, храна и дрехи за децата

Огнена драма споходи семейство с две деца – на шест и на една годинка от петричкото село Кавракирово. За късмет няма пострадали, но големият пожар остави фамилията без дом, къщата им е напълно опустошена.
Пожарът, тръгнал от печка на дърва, е унищожил покрива и цялата покъщнина. “Първо усетих мириса на дим, след това видях и светлината от прозореца”, разказва Сузана Димовска. “Събудих мъжа ми, взех по-голямото дете и отидох при комшията, който пък спаси бебето”,  допълни още жената.
“Ако не беше Сузана, щяхме да загинем”, разказва съпругът Антон. Към момента семейството е отседнало в техни съседи и е в очакване на жилище, осигурено от община Петрич. 
Дадени са им още ваучери за храна, дрехи и лекарства, но се нуждаят най-вече от строителни материали. Благодарение на доброволци покривът се възстановява постепенно.От своя страна община Петрич оказва пълно съдействие на семейството. По разпореждане на кмета Димитър Бръчков на място в село Кавракирово беше зам.-кметът Нина Попова. Тя се срещна и разговаря със семейство Димовски, което изгуби своя дом при пожар. Цялото имущество на семейството е изгоряло, по къщата има огромни щети, към момента е невъзможно да се живее в нея. В понеделник всички са настанени в кризисен апартамент на Центъра за обществена подкрепа към община Петрич. С родителите и децата ще работи и психолог. Осигурено от общината ще бъде изхранването, лекарства, санитарни консумативи, дрехи, както и всичко допълнително, от което имат нужда двете деца. Главният инженер на общината Николай Попов също посети къщата на семейство Димовски в село Кавракирово, за да направи оглед какви дейности е наложително да се извършат, за да бъде напълно възстановена. Очаква се становище на инженер-конструктор относно запазване на някои носещи елементи, тъй като при огледа е установено, че една от носещите стени е силно повредена.
Община Петрич се ангажира с изготвяне на цялата необходима строителна документация, а също и за предприемане на процедура за отпускане на средства за ремонта на къщата.
“Можем да подкрепим заедно едно семейство, за да се върне в своя дом!”, призоваха от общината.