Под полицейски конвой: 132 000 бюлетини пристигнаха в Кюстендил

Броят им е достатъчен за нормално протичане на изборния ден, заяви областният управител Виктор Янев

132 000 бюлетини за парламентарните избори на 4 април пристигнаха в Областна администрация – Кюстендил под полицейски конвой. В петък те ще бъдат раздадени в 9-те общини в областта.

Областният управител Виктор Янев лично прие ценната пратка.

„Първоначално бяхме заявили 146 000, а получихме 132 000 бюлетини, с 0,85 % са резерв, което мисля че е абсолютно достатъчно за Кюстендилска област, за да протече нормално изборния ден. По данни от последното преброяване жителите на областта са 116 915. Има достатъчно бюлетини, за да протече нормално изборния ден. Бюлетините ще бъдат запечатани съвместно с РИК, а в петък ще бъдат раздадени по общини, за да може в предизборния ден всички бюлетини да бъдат по секциите“, каза още губернаторът.

По негови думи към момента над 20 000 души са регистрирани само по настоящ адрес. „Има много от тях, които са с двойно гражданство. Има и граждани от Северна Македония. От опита, който имаме, досега не са гласували абсолютно всички, а и нямаме гласували голям брой от тези с двойно гражданство“, посочи Виктор Янев.

Областният управител допълни, че в събота – 3 април ще бъдат доставени и машините за гласуване, които за Кюстендилска област са 290 на брой.

Краси Ценкова