Поетесата Антонина Кирова от Дупница журира конкурса Мис Велинград 2022

Книги, дарени от директорката на ДГ “Зора” бяха част от благотворителен търг

На грандиозен шоу-спектакъл в най-новия петзвезден хотел в града беше избрана новата Мис Велинград 2022 , талантливата Вероника Григорова.
Най-голямото светско, модно и културно събитие в СПА столицата на Балканите премина бляскаво. Водещи бяха известният водещ Ники Кънчев и актрисата Краси Гешева. Спектакълът се състоя в най-новата и луксозна събитийна зала в курорта, част от комплекса на хотела. Програмата бе открита от спиращо дъха огнено шоу.

Най-добрите вариететни артисти за тази година, с номинация за ИКАР – Мюзикхолен театър Пловдив взеха участие с три танцови етюда. В арабски танц се включи и Виктор Стоянов от ‘’Ергена’’, който бе и почитен член на журито. Останалите членове бяха в състав от собственика на модна егенция и лиценцзиант на Мис България – Ирина Папазова, поетесата Антонина Кирова от Дупница, която е и директор на детска градина “Зора” в града, Мис България Марина Войкова, предприемачът Калофер Заков, художникът Борис Богданов, треньорът Десислава Петачка, Венцислава Тафкова- Мис България 2020, както и представители на различни бизнеси.

Спиращ дъха танц румба бе представен от осемкратната шампионка по спортни танци Никол Петрова Милчева и нейният партньор Георги Чимев. И в трите тура участничките впечатляваха както с грация и красота, така и със стилна визия. Дело гримьорът Диана Конова, коафьорът Станислав Янгънов и стилистът Соня Сурталова.

След зашеметяващ ‘’Кан кан’’ на възпитаниците на Николай Серафимов се проведе и церемонията по награждавеането. Във феноменални официални бални рокли, изработени специално за конкурса от дизайнера Стоян Радичев бе третото дефиле. На главите си момичетата носиха ръчно изработени диадеми, а диаманти блестяха ярко на светлините на прожекторите. Специално музикално и светлинно шоу с атрактивна хореография от Марио Посталов, направиха спектакъла вълшебен. Подгласнички на Мис Велинград станаха Цветелина Мотишева и Мария Георгива.

Избрана за първо място единодушно от цялото жури е 20 годишната Вероника Григорова. Тя е студент по дентална медицина в МУ София, професионален танцьор, вокал, бас китарист на рок група и спортист. Тя взе и специалните награди ваучери за уикенд за двама в хотела домакин и ваучер на стойност от 1000лв за процедури от известна дентална клиника, картина на известния художник Борис Богданов както и подарък и лента. “Ергенът” Виктор й подари цял букет с рози. Конкурсът имаше своя благотворителна кауза в подкрепа на Димитър Даскалов (Да помогнем на Митко), в битката му с коварна болест. На самото събитие се проведе благотворителен търг с картина на име ‘’Здраве’’, предоставена от художника Борис Богданов.

Търгът бе спечелен от Тодор Георгиев. Книги с поезия, дарени от Антонина Кирова също бяха част от благотворителността. Общата сума, която ще отиде в подкрепа на велинградчанина чрез ‘’Мис Велинград’’ е 3000лв. Организатор и продуцент на събитието е Краси Гешева – психолог и основател на ‘’Академия за дами’’.