Пожарникари зарязаха пикника си, за да помогнат на дупнишкия треньор Христо Михалчев и неговите състезатели в планината

Христо Михалчев
  • Георги Велинов от Кюстендил и Пламен Каимски от с. Бистрица свалиха наставника с изкълчен крак и децата от Самоковището

Двама пожарникари от региона помогнаха на дупнишкия треньор по таекуондо Христо Михалчев и негови състезатели от СК „Гладиатор” в тежка ситуация. Един от най-известните родни наставници в този спорт решил да качи на поход в Рила планина своите възпитаници в края на изминалата седмица. Още в началото на излета обаче Михалчев се подхлъзва и пада лошо на крака си.

Наставникът със своите възпитаници в планината

Пожарникарите Георги Велинов от Кюстендил и Пламен Каимски от с. Бистрица се оказват на точното място в точния момента и са живото доказателство, че доброто у хората продължава да съществува.
„Малко подценихме пътя покрай реката към хижа „Иван Вазов”. То на практика там почти няма път, навсякъде е обрасло с голяма растителност. Още в началото се подхлъзнах и всъщност с цялата си тежест седнах върху своя крак.

Изкълченият крак на треньора е с голям оток в момента.

Близо 6 часа ходих с изкълчен крак. От „Иван Вазов” до Бистришкия водопад никъде няма обхват на мобилните телефони и нямаше какво да направим и как да повикаме помощ. Затова продължих да ходя, колкото и да ме боли. Нямаше как да пусна децата да се приберат сами, защото те са на по 13-14 години и както вече казах, няма пътека. Не посмях да ги оставя да се връщат обратно сами, за да не се изгубят. С много зор и мъки стигнахме до Самоковището. Там видяхме пожарникарите, които си бяха направили пикник. Въпреки че бяха в почивния си ден, хората веднага се отзоваха и ни свалиха до долу. Георги Велинов и Пламен Каимски оставиха и пикник, и всичко и тръгнаха да ни помагат. Искам да изкажа огромната си благодарност към тези мъже”, каза пред „Вяра” Христо Михалчев.

Децата от Дупница по време на похода

В момента той си почива след тежката травма, която е получил в планината. След направената снимка е установено, че за щастие кракът му не е счупен, а само лошо изкълчен.
„Лекарите се съмняваха дали кракът ми не е счупен, но няма такова нещо. Има само тежко изкълчване, но това, че съм ходил 6 часа така, много е усложнило нещата. Кракът ми е все още много подут и поне една седмица не трябва да стъпвам на него. Чак след това ще може да бъде наместен”, завърши главният треньор на дупнишкия СК „Гладиатор”.