Полиглотите от Кюстендил грабнаха златото от областното състезание „Млад огнеборец“ на стадион „Осогово“

Отборът победител от Езикова гимназия „Доктор Петър Берон“ в Кюстендил

Най-добрите отбори от регионалните състезания „Млад огнеборец“ премериха сили в областното състезание на стадион „Осогово“ в Кюстендил. Своите умения показаха представителите на младежките противопожарни отряди от ЕГ „Д-р Петър Берон“ от Кюстендил, ОУ „Христо Ботев“ от Сапарева баня и СОУ „Аверки Попстоянов“ от Рила. Участниците се състезаваха в дисциплините „Бойно разгръщане на пътека“ и „400 м щафетно бягане с препятствия“. Първото място грабна отборът на ЕГ „Петър Берон“ от Кюстендил. Той ще продължи участието си в Републиканското състезание на МПО. На второ – СОУ „Аверкий Попстоянов“ от Рила и на трето – отборът на ОУ „Христо Ботев“ от Сапарева баня. Отборите бяха съставени от по 10 участници, като 1 от тях е резерва. Състезателите са на възраст от 12 до 16 години. Директорът на РДПБЗН комисар Светослав Георгиев обяви, че към професията на пожарникаря определено има интерес. Децата са обучени от колегите пожарникари от районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението“. Общо бяха обучени около 230 деца. Нашите деца обикновено се класират в призовата десетка на националните състезания, от общо 30 отбора, изпратени от цялата страна“, допълни комисар Георгиев.

Осемнадесетото областно състезание на младежките противопожарни отряди бе открито от заместник областния управител инж. Людмил Стоянов, гости на спортната проява бяха заместник-кметът на община Кюстендил Радмила Рангелова, представителят на Министерството на младежта и спорта гл. експерт Мая Лехчанска, началникът на отдел в ОДМВР – Кюстендил комисар Васил Паргов.

Наградите връчиха комисар Светослав Георгиев – директор на РДПБЗН – Кюстендил, заместник-кметът Радмила Рангелова и главният експерт Мая Лехчанска.

Състезателите получиха грамоти, купи, медали. За всички участници бяха осигурени подаръци от спонсорите – общините Кюстендил, Рила и Сапарева баня.

Комисар Светослав Георгиев – директор на РДПБЗН- Кюстендил, връчва медалите на участниците

Вдясно заместник-кметът на Кюстендил Радмила Рангелова също се включи в награждаването.

Капитаните на отборите теглят жребий.