Политическите партии в Кюстендил определиха ръководния състав на секционните избирателни комисии

В пълно разбирателство и без възражения преминаха свиканите от кмета на община Кюстендил Петър Паунов консултации за състава на СИК за изборите за народни представители на 11 юли.

Това заяви пред медиите представителят на ГЕРБ Кюстендил Михаела Крумова.

„Беше ни представено разпределение, с което се съобразихме всички. Направихме малки промени, с които постигнахме съгласие. Разменихме си членския състав с по едни член с БСП и “Има такъв народ”, за да постигнем баланс. Нямаше смутове, никакви спорове и претенции. По отношение ръководния състав на комисиите, той е разпределен балансирано, съгласно решение на ЦИК, така че никой от присъстващите нямаше претенции за ръководния състав на комисиите. Коалиция ГЕРБ- СДС ще има 35 председателски места”, заяви Михаела Крумова от ГЕРБ. Коалицията ще има 265 членове в комисиите и съответно 105 ръководни поста.

БСП за България ще имат 150 места в комисиите, от които 60 с ръководни функции. ДПС ще е със 116 места, “Да България” с 38 места, а “Изправи се, мутри вън” с 20.

„Доста ефективно и бързо преминаха консултациите и постигнахме баланс. Имаше забележки, които бяха изгладени със съдействието на колегите, така че се справихме успешно. “Има такъв народ” ще има 24 председателски, 24 зам.- председателски и 23 секретарски места”, каза общинският координатор на партията Милен Георгиев.
179 ще бъдат членовете на “Има такъв народ” в комисиите, със 71 ръководни места.

Общият брой на секционните избирателни комисии в община Кюстендил, отново ще бъдат 112, както на изборите на 4 април. От тях 74 ще бъдат от по 9 членове в състав и 38 секции от по 7 членове. Общият брой на членовете в СИК в общината ще бъде 932 души.

Краси Ценкова