Политическите реакции след връщането на третия мандат

Мустафа Карадайъ, председател на ДПС:

“Ще ходим на поредните ненужни предсрочни парламентарни избори. В тази ситуация каквито и дългосрочни политики и велики гениални задачи да решаваме, нищо няма да оправим за тези два-три дена”.

Костадин Костадинов, председател на “Възраждане”:

“Както виждате Народното събрание приема единствено и само решения под чужд натиск и под чужда диктовка. Колкото по-скоро се разпусне това Народно събрание, толкова по-добре и аз не мога да разбера мотивите на президента Радев да продължава да бави този свой указ”.

Кристиан Вигенин, депутат от ПГ на БСП:

“Колкото по-бързо имаме нов парламент, който може да излъчи редовно правителство, толкова по-добре и по отношение на вътрешната политика и по отношение на външната”.

Георги Самандов, депутат от ПГ на “Български възход”:

“Трябва да се приемат максимално много закони по Плана за възстановяване и устойчивост и също така да се имплементира в българското законодателство регламент 1854, който прехвърля свръхприходите от производителите към домакинствата, малкия и среден бизнес”.

Христо Иванов, съпредседател на “Демократична България”:

Има два приоритета – единият е механизмът за разследване на главния прокурор, другият е поне част от законите, свързани с еврозоната, да бъдат приети – по-специално – измененията в кодекса за застраховането. И двете неща, при наличие на воля, могат да се приемат до втори./БНТ