Полицайката от катастрофата: Всички ще си сърбате попарата

Симона Радева, за която източници на разследването твърдят, че е служителката на МВР, помогнала на Георги Семерджиев да се укрие, с първи коментар след случилото се.

“Надявам се в най-скоро време истината да излезе наяве. След което всички да си сърбате попарата от написаното по мой адрес, без дори да сте запознати и да сте видели нещо с очите си! Както и тези със заплахите към мен за живота и здравето ми, ще си понесете последствията! Никой от вас не е съдия, за да съди, още повече, когато не е видял и не знае какво се е случило! Бъдете живи и здрави всички “злобни човечета” и се събудите малко, абстрахирайки се от статии, които всеки един може да напише и да раздухва! Спете спокойни вие и дано вашата съвест и чиста, когато заплашвате и се заканвате да отнемате нечии живот заради слухове! На мен съвестта ми е чиста!”, написа тя в личния си профил във Facebook.

Вчера вътрешният министър Бойко Рашков каза, че има данни, че служителка на МВР е помогнала на Георги Семерджиев да се укрие.

“Вече е установено, че служителка на МВР е замесена в случая със Семерджиев”, каза той.

“За нас е известно присъствието на жена в момента, в който е станал инцидента и предстои установяването ѝ. Днес вече това е известно. Да, тя е служителка в едно от районните управления в столицата, да, тя има отношения с Георги Семерджиев. Предстои да установим какви – открити са полицейски атрибути. Едва ли има основание в колата на този човек да има предмети, които се използват само от полицаите.”

За замесената служителка потвърдиха и от МВР за NOVA.

Симона Радева (Пейчева), служител в Първо РПУ – София, е пътувала в автомобила на Семерджиев в момента на тежката катастрофа.

Тя е била привикана на разпит в Националното следствие.

Двамата имали любовна връзка. Като патрулен полицай осигурявала на Семерджиев “зелени вълни”, когато шофирал по улиците на София.

Семерджиев бил информатор на ГДБОП. В този смисъл полицейската закрила на Симона Радева не е била жизнено необходима за него.

Майката на бившия футболист пък имала връзка с водещия му офицер.

Снощи в София отново се проведе мирен протест на мястото на тежката катастрофа, предизвикана от 36-годишният бивш футболист Георги Семерджиев, на кръстовището на булевардите „Черни връх” и “Арсеналски” на 5 юли, при която загинаха две млади жени.

На мястото на инцидента отново се събраха много хора, които блокираха бул. “Черни връх” с искане за справедливи наказания за убийците на пътя.

Хората твърдят, че всяка вечер ще блокират кръстовището, докато не видят по-строги санкции за рецидивистите зад волана.

катастрофа
катастрофа
катастрофа

На 5 юли около 23:00 часа 36-годишният Георги Семерджиев преминава с висока скорост на червен светофар на кръстовището на булевардите “Черни Връх” и “Арсеналски” в София и удря таксиметрова кола, а след това се забива в асансьор на метростанция “Европейски съюз”. От силния удар таксито се разцепва на две половини, едната от които удря и убива на място две млади жени – на 22 и на 26 години.

Бившият футболист Семерджиев бяга от мястото на инцидента и е обявен за общодържавно издирване. Той е криминално проявен, с отнета шофьорска книжка, с над 50 пътни нарушения, включително и с наркотици, разкриха от полицията.