Полицайката, хваната с канабис в Разлог, вече е с повдигнати обвинения

Симона Лулеова

Симона Лулеова от село Баня е задържаната край Разлог заради притежание на марихуана 25-годишна полицайка. Тя работи в столичното 7 районно полицейско управление. Това потвърди bTV, след телефонен разговор за нейната сестра. Тя отказа да коментира задържането, но каза, че сестра ѝ е невинна. Лулеова вече има и повдигнато обвинение, съобщи адвокатът ѝ. То е за притежание на високорискови наркотични вещества, което се наказва с 1 до 6 години затвор и глоба от 2 до 10 хил. лв. Защитата отказа повече информация.

Припомняме, че полицайката бе задържана в събота след откритамарихуана в личния ѝ автомобил при провеждането на специализирана полицейска операция до Разлог. Шофьорката се легитимира със служебната си карта на полицай от столичното Седмо РУ. Колегите ѝ откриват пакет марихуана с тегло 0,5 кг.

Лулеова е дъщеря на дългогодишния служител на Транспортна полиция Иван Лулеов, вече пенсионер, съобщава 24 часа.

На 23 март 2013 г. около 23,30 ч Лулеов, който тогава работил като старши полицай в сектор “Охранителна полиция” на Пловдивското поделение на Транспортна полиция, получил сигнал за кражба на кабели в района на жп спирка Г. Ковачев и тръгнал да види какво се е случило. Установил, че двама роми са задигнали около 70 метра меден проводник, който осигурявал безопасността на преминаващите автомобили през близкия прелез. При вида на полицая единият от крадците Николай Иванов извадил брадва и замахнал към служителя. В условията на неизбежна отбрана Лулеов стрелял веднъж с пистолета си и крадецът се паднал мъртъв на земята. След продължили няколко години дела, Лулеов бе оправдан, защото е действал при самозащита. После той осъди прокуратурата за неправилно повдигнато обвинение. Полицайката има сестра близначка и 5 години по-голям брат.