Полицията осуети блокада на протестиращите на Е-79 край Благоевград

Протестиращи от Благоевград излязоха на главен път Е-79 и опитаха да блокират движението. Около 30-ина недоволни застанаха край пътя, а преди кръговото бе изоставен автомобил на протестиращите. Опитът им за блокада обаче се оказа неуспешен. Всеки от протестиращите, опитал се да излезе на пътя, бе връщан от полицаите. Въпреки това действията на протестиращите предизвикаха опашки и от двете страни на пътя. Движението на автомобили в посока столицата и към Гърция се регулираше от присъстващите на място полицейски служители.

Снимки: БГНЕС

По отношение затваряне и възпрепятстване на движението по пътищата в неделния следобед няма нищо необичайно, което да се случва на територията на област Благоевград, каза по-късно директорът на Областно пътно управление-Благоевград Иван Кунев. Той посочи, че движението по главен път I-1 и автомагистрала “Струма” вече се извършва нормално предвид неделния ден и засиления трафик.
По думите на директора на ОПУ е имало полицейски служители на място и благодарение на техните усилия не се е стигнало до продължително затваряне на пътя. Иван Кунев допълни, че служители на пътното управление са на терен и постоянно дават информация за състоянието на пътната обстановка на територията на областта.