Полицията разследва смъртта на биволи в Рила

Биволи, собственост на „Рила ферм” ЕООД в гр. Рила, са намерени мъртви. Местната полиция търси причината за смъртта на животните. „В неделя в РУ-Рила е подаден сигнал от собственик на ферма в града, че е намерил в имота 5 мъртви бивола. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, по случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор”, съобщиха от пресслужбата на ОД МВР-Кюстендил.

„Животните са измрели, докато собственикът бил извън Рила. Във времето, в което фермерът отсъствал, за стадото се грижел пастир. Той обаче напуснал. Преди около седмица си събрал багажа и си тръгнал. Биволите са открити мъртви в обора. Познати на собственика са му съобщили и той е подал сигнала в полицията. Ветеринарен лекар взе проби от животните за експертиза. Предполага се, че животните са се отровили от храна или са загинали от недохранване. Работим по тези две версии”, каза шефът на полицейското управление в градчето Иван Кавлачки.

Собственикът е Иван Атанасов. Занимава се с отглеждане на биволи от около 6 г. Стадото е от около 30 бивола, разказаха рилчани.

Юлияна КОЛЧАКОВА