Поражение за лидера “Огражден-1955” в Яворница

Мачът беше груб, не биваше да го ръководи съдия от Петрич, казаха от загубилия отбор

Футболният клуб на село Яворница се изправи срещу „Огражден-1955” от село Първомай в мач от 20-ия кръг за първенството на областна група „Струма-2”. До момента гостите бяха единственият отбор без инкасирана загуба. В същия момент домакините афишираха, че ще изиграят най-добрия си мач, с който да нанесат първата загуба на временния водач.
Срещата бе поверена на най-добрия футболен съдия от петричката колегия – Иван Георгиев. Мачът започна с пропуски на Методи Стоименов-Гелс и Васил Марков от отбора на домакините. В 10-ата минута Васил Марков изведе по десния фланг устремилия се Методи Стоименов и последва силен шут, кълбото се отклони от защитник на гостите и излезе в корнер. 4 минути по-късно Илия Ризов след двойно подаване с Васил Марков от 10-ина метра обстрелва вратаря на гостите, но той изби кълбото в корнер. В 25-ата минута Васил Марков насочи топката по левия фланг към Веселин Танев, който я овладя, напредна и прехвърли майсторски вратаря на гостите за 1:0. При ответна атака Кирил Хаджиев от гостите не успя отблизо да огорчи стража на „Яворница”. В 35-ата минута след атака на домакините Васил Марков насочи топката към Гелс, който фронтално навлезе в наказателното поле на гостите, излъга и техния вратар и главният съдия видя нарушение за дузпа, която Марков превърна в гол за 2:0. Това не отчая футболистите на „Огражден 1955” и чрез Христо Петров на два пъти последваха директни шутове, които не донесоха попадение за гостите. От фаул Христо Петров опита да прехвърли изградената стена от отбора на „Яворница”, но насочи топката директно в стената. В края на първата част на мача Владимир Петров след атака по десния фланг центрира в наказателното поле на гостите, Гелс с глава отклони кълбото, вратарят на гостите изби и в добавката Орхан Асанов не успя да вкара гол.

След почивката Иван Танев от домакините центрира високо топката пред наказателното поле на гостите, Владимир Петров се вряза между двамата централни защитници, кълбото се отклони, попадна у Веселин Танев, който от около 30 метра го изпрати неспасяемо в горния десен ъгъл зад стража на първомайци за 3:0.

От този момент нататък силите на футболистите на „Яворница” намаляха и съвсем правилно заиграха доста затворено. Футболистите на „Огражден 1955” бяха по-свежият отбор и диктуваха темпото на игра. Кристиян Стоилов и Христо Петров на два пъти като по чудо не успяха да огорчат вратаря на домакините отблизо. При поредно меле в наказателното поле на домакините Христо Петров овладя кълбото, напредна и преди да стреля, бе повален от вратаря Васил Стоянджиков. Главният съдия Иван Георгиев съвсем справедливо отсъди дузпа, която Христо Петров превърна в гол за 3:1. До края на мача нови пропуски за отбора на гостите направиха Илиян Кочев и Кирил Хаджиев.

След мача бяха дадени две различни мнения:

„Стана хубаво дерби. През първата част на мача бяхме далеч по-добрият отбор на терена. След 60-ата минута футболистите на Първомай взеха превес и бяха по-добрият отбор. В интерес на истината не успяха да реализират няколко чисти голови положения заради неточна стрелба и навременна намеса на нашия вратар Васил Стоянджиков. Победата ни е заслужена и нанесохме първата загуба на временния водач в групата”, споделиха от ФК „Яворница”.

„Мачът беше доста груб, в отделни моменти се минаваше границата на позволеното. За мен през целия двубой нашите футболисти направиха 4-5 нарушения. Флагът на страничния съдия Панде Стоименов беше винаги високо вдигнат в наша вреда. През втората част на мача ние бяхме отборът, който диктуваше нещата на терена. Няколко пропуска за отбелязване на гол проиграха Христо Петров и Кристиян Стоилов. Редно беше този мач да се ръководи от съдия от Благоевград, но не зная защо не се получи”, сподели Кирил Атанасов – треньор на „Огражден-1955”.

Ташко СУЛЬОТОВ