Пореден ден без Ковид в област Кюстендил, в Благоевград новите случаи са 3, в Пeрник – 1

1006 дози ваксини са поставени през изминалата седмица в област Кюстендил 

В област Благоевград новите случаи са 3, в Пeрник – 1, в Кюстендил няма новозаразени. 98 са новите случаи на коронавирус в страната.

41 са починалите с Covid-19 през последното денонощие, сочат обновените данни на Единния информационен портал.

1 134 са пациентите в болница, от тях 123-ма са в интензивни отделения. Поставените ваксини за денонощие са 7 838.

Само 5 са положителните случаи с Ковид-19 в област Кюстендил за периода от 28 юни до 4 юли включително, показва справката на Областна администрация в Кюстендил. Положителни проби има от общините: Дупница – 2, Кочериново – 1, Сапарева баня – 1 и Невестино – 1, съобщават от Областния оперативен щаб.

По данни на РЗИ през изминалата седмица в област Кюстендил са поставени общо 1006 дози ваксини, като с първи прием са 484, а със завършен ваксинационен цикъл – 522.

Към днешна дата в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил е хоспитализиран един човек, който е в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение трима души, които са в сравнително стабилно общо състояние и предстои тяхното изписване.

В Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница е хоспитализиран един пациент, който е в средно тежко състояние.

През изминалата седмица има починали двама души – мъж на 80 г. от община Кюстендил и мъж на 72 г. от община Сапарева баня. Лицата са имали придружаващи заболявания. Областният оперативен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.