Пореден ден! Нови 80 положителни проби в област Кюстендил

5-ма починали в болниците за последните 24 часа

Нови 80 положителни проби за Ковид-19 има в област Кюстендил за изминалото денонощие. Новозаразени лица има в общините: Дупница – 34, Кюстендил – 33, Сапарева баня – 7, Кочериново – 3, Бобошево – 2 и Рила – 1, информират от Областния оперативен щаб.

По данни на Регионалната здравна инспекция през вчерашния ден са се имунизирали 319 души, като лицата със завършен ваксинационен цикъл на територията на област Кюстендил са 26 540.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 33-ма пациенти. Има 25 души на кислородна терапия, като 12 от тях са в по-тежко състояние.

Към днешна дата в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са хоспитализирани 59 души. Трима са в реанимация, има и други петима пациенти в по-тежко състояние. Останалите са предимно на кислород и в средно тежко.

В Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 42-ма души. Трима пациенти са в реанимация и интубирани, а на кислород и в средно тежко състояние са 21 лица.

През изминалото денонощие има починали петима души: две жени от община Сапарева баня – на 82 г., с придружаващи заболявания и на 69 г., без придружаващи; от община Кюстендил – мъж на 75 г., жена на 68 г. и жена на 71 г., с придружаващи заболявания. Областният оперативен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.