Пореден успех за Дупница! Възпитаници на ателие „Дон Кези” грабнаха награди от конкурс в Бургас

Възпитаници на Арт ателие “Дон Кези” в Дупница за пореден път спечелиха награди с таланта си да рисуват. Този път отличията са за 6 малки художници, завоювани от Третия национален конкурс “Моите приятели – котките и други животни” за рисунка и приложно творчество, проведен в Бургас.
11-годишният Красимир Стефанов Соколов получи специалната награда на организаторката на конкурса в раздел „Изобразително изкуство”- Стелияна Желязова, която му присъжда и купата. Награждаването на Красимир е в НЧ ”Христо Ботев 1937” – Бургас.
Рая Николова (12 г.) е на второ място в същия раздел във втора възрастова група (11-14 години), наградена е от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ).
12-годишната Данайа Даскалова (във втора възрастова група) и Габриел Зашев (също на 12 г. в трета възрастова група) са на първо място в категория „Опазването на защитените видове животни”, включени в Червената книга на Република България, раздел „Изобразително изкуство”. В тази категория и същия раздел 15-годишната Карина Спасова е на трето място, а Катрин Младенова, също на 15 г., има поощрителна награда.
„Успешното представяне на този конкурс е нов повод за гордост.
Габриел е познат на всички, той е един от най-изявените деца в ателието. Отличен портретист! Катрин е също сред най-изявените с множество награди! Обича да работи с акрилната и акварелна техника. Данайа е от половин година в школата и вече започна да се доказва и да печели конкурси. Тя е добра в акварелната техника! Рая е също отскоро при мен, но и тя вече развива таланта си. Краси обича да експериментира в различни техники и се откроява с въображение и цветоусещане. Той също има вече награди от различни конкурси”, коментира Елена Марулевска – художник и преподавател в ателието.