Поредно петно върху системата на МВР! Спипаха полицайка с половин килограм марихуана край Разлог

25-годишната жена е дъщеря на дългогодишен служител под пагон

Задържаха полицайка край Разлог с половин килограм марихуана в автомобила. В събота, по време на специализирана полицейска операция, около 14 часа, на главния път за Банско до Разлог от полицейски патрул е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“. Колата е управлявана от 25-годишна жена от града. Униформените са действали след получен сигнал. Направеният тест за наркотици на водачката е отчел  положителна проба.

Младата жена е полицай в Столичното Седмо РУ и при спиране за проверка е показала служебната си карта. Въпреки това е последвал обиск.

В багажника на автомобила, органите на реда са открили пакет със суха тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на марихуана, с тегло около 478 грама.

Първоначално, служителката от системата на МВР бе задържана е за 24 часа, след което мярката ѝ е удължена на 72 часа с прокурорска преписка от Районната прокуратура в Благоевград. Очаква се прокуратурата да внесе искане в съда за определяне на постоянна мярка. Засега обвинението срещу нея е за държане на наркотично вещество.

Полицайката е от разложкото село Баня. Баща ѝ също е бил дългогодишен служител в системата на МВР.

В хода на разследването ще се изяснява дали тя е знаела за канабиса в колата й, проверява се и дали пакетът не е поставен там от друг човек, който също има достъп до автомобила.

Това е пореден фрапантен случай, в който служител от системата на МВР попада в криминалния бюлетин.

При спецакция в Кюстендил, с количества наркотици бе задържан 32-годишен кюстендилец, работещ в 6-о Районно управление в столицата. В управлявания от него автомобил БМВ бяха открити 96 гр. канабис и 130 гр. бяло прахообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало на амфетамин. В последствие в дома на униформения бяха открити елекронна везна, гриндер и още 10 гр. канабис.

Преди по-малко от месец Пловдивският районен съд остави в ареста 23-годишният полицай от Перник Денислав Борисов, който бе заловен да превозва 31 мигранти по магистрала „Тракия” . Седмица по-рано Борисов е извършил аналогично деяние. За да бъдат откарани до сръбската граница мигрантите заплатили по 400 лева на човек.