Поредно признание за талант от Дупница! Нанси Николова спечели награда с рисунка срещу войната

Нанси Николова

Нанси Николова от Дупница завоюва награда за най-добър сюжет в Международен конкурс за детска рисунка „В името на живота и против войната”. „Състезанието се провежда по инициатива на Генералното консулство на Русия в град Хургада и Гхали Татяна Евгениевна, ръководител на арт студиото „Всеки може да рисува“. Организира се с подкрепата на: Общоруско обществено движение „Доброволци на победата”, представлявано от ръководителя на държавния офис на „Доброволците на победата” в Египет Мацук Дария Григориевна; Руска къща в Кайро (Руски център за наука и култура в Кайро); Кабинета на Руския свят, Образователния център “Родник” и Детската телевизия „Млада планета”, представлявани от Елена Черникова”, обясни Елена Марулевска – художник и преподавател в Арт школа „Дон Кези” –Дупница, където Нанси учи изобразително изкуство.

Отличената рисунка

Рисунката на талантливото дупнишко момиче е оценена от професионалисти като Елена Сид – критик, педагог и художник, Сергей Чупров – водещ дизайнер, Лилия Андреевна – известен художник, преподавател и галерист, притежател на множество дипломи и престижни награди.

Това е поредното отличие за Нанси Николова, която за крехката си възраст е спечелила десетки награди. Само от началото на годината тя има няколко призови места в национални и международни конкурси. Най-голямото й постижение досега за тази година бе мястото на лауреат на Четвъртия международен конкурс за млади творци The Creative Light 2020 на тема „Пътешествие в света на фантазията”, завоювано преди 5 месеца. Нанси е сред най-даровитите деца в школата, три пъти горд член на проекта „Успелите деца на България” на Фондация „Димитър Бербатов”, подчертаха от ателието.

Юлияна КОЛЧАКОВА