Последният произведен Chiron пристигна при своя собственик

След малко повече от шест години в производство, Bugatti обяви, че последният автомобил от модела Chiron вече е при своя нов собственик, след като в началото на годината френската компания обяви, че спира да приема поръчки за модела. Колата е от серията Super Sport 300+ от която са направени едва 30 броя. По този начин от Bugatti слагат край на производството на Chiron, което пък е лимитирано до 500 броя.
Сега от Bugatti гледат напред към наследника на Chiron, който ще се появи пред широката публика през 2024 година и ще разполага с невиждани до момента характеристики. Новият модел ще продължи да използва двигател с вътрешно горене, но вероятно в комбинация с електромотор. Все още не се знае дали французите ще продължат да разчитат на W16 или ще се насочат към друг двигател.
„Най-лесното нещо за нас ще бъде да вземем Nevera и да сложим логото на Bugatti върху нея и да приключим. Но аз съм против това. Аз съм фен на електрическите автомобили, но Bugatti трябва да продължи да използва двигател с вътрешно горене още време.“, заяви Мате Римац в интервю по-рано тази година./fakti.bg