Потвърдено! Българката Николинка Балтова е сред жертвите в Иския

Вече е потвърдено, че една от жертвите на свлачището на остров Иския в Италия е българката Николинка Балтова, на 58 години от Пазарджик. Смъртта застига сънародничката ни поради нещастно стечение на обстоятелствата.

От години тя е работила в сферата на туризма и хотелиерството на италианския остров. Там среща и мъжа до нея – италиански ресторантьор, с когото преди време се преместват за да живеят в Германия. Наричана от всички Нина, българката се връща няколко пъти през последните месеци, за да представи документи за пенсия в Италия. В началото на седмицата Николинка пристига на о. Иския и е посетила общината, за да си вземе формуляр и за лична карта. Ден преди това получава и италианско гражданство. Престоят й в Казамичола е фатален, тъй като сградата, в която се настанява, е разположена под върха на острова. Информацията за нейното изчезване подава адвокатът й, а префектът на Неапол Клаудио Паломба потвърждава тъжната вест за нашата сънародничка.

В късния следобед в понеделник броят на потвърдените жертви беше осем, а властите издирваха още пет души, водещи се за изчезнали.