Потрошиха Димитринка и Цветан Якимови в катастрофа на пътя Кюстендил-Дупница, дъщеря им Миглена: Прокурор Бойко Игов не е спрял на стоп и се врязал с волвото си в тях, разследващи полицаи ми казаха да не давам гласност

Димитринка е с 4 счупени ребра, Цветан със счупена пета и комоцио, и двамата са в шок, Миглена: Видях прокурор Игов да се реди за рентген в болницата, няма да оставя нещата така

Не знам кой какво е казал. Не разполагаме с такава информация, води се досъдебно производство, казаха началникът на КАТ-Кюстендил Радослав Боюклийски и директорът на Областната дирекция Елиан Стамболийски

Съпрузите Димитринка и Цветан Якимови от Кюстендил лежат потрошени в болницата след жестока катастрофа на пътя Кюстендил-Дупница, при разклона за Неделкова Гращица и Пелатиково.

Миглена Якимова

Според дъщеря им Миглена Якимова виновен за катастрофата е прокурор Бойко Игов. Миглена оповести в социалната мрежа фейсбук потресаващи разкрития за катастрофата:

„Моите родители лежат изпочупени в болницата, защото за виновния шофьор знакът STOP не съществува. Понеже разследващите полицаи ме “посъветваха” да не снимам пораженията и да не давам гласност за инцидента, аз ще направя точно обратното.

Елиян Стамболийски

Ще го направя, защото пострадаха моите родители, а виновникът е някой си господин Игов (прокурор, разбирате ли) и си мисля, че всички трябва да видят какво се случва и как поемат последствията си тези хора, ако има за тях такива…”, написа в социалната мрежа Миглена.

В. „Вяра” се свърза с Миглена, за да разкаже за състоянието на родителите си: „Майка ми Димитринка е с 4 счупени ребра, със счупена ръка, с натъртвания и синини по тялото. Баща ми Цветан е със счупена кост на петата, рани по главата, не може да диша, в комоцио е. Поел е удара.

Радослав Боюклийски

И двамата са в шок от преживения ужас. Настанени са в кюстендилската болница. Майка ми е в реанимация. Според лекарите няма опасност за живота им. Говорихме с представители на „Пирогов”, има възможност да ги приемат, но първо трябва да се стабилизира състоянието им, всичко ги боли в момента.

Виновен за катастрофата е прокурор Бойко Игов. Не е спрял на „Стоп”. Нашите са си карали по пътя, а той се врязал в тях.

Видях Игов в болницата да се реди за рентген, но мисля, че не е хоспитализиран. Разследващи полицаи на място ми казаха да не давам гласност на случая. Но аз го направих, тъй като преди 1-2 месеца в Невестино стана катастрофа, при която издъхна баща на две деца, като се оказа, че другият участник в инцидента е служител на полицията. Затова не искам нещата да се потулят.

Свързахме се със застрахователна компания, но оттам ми казаха, че първо родителите ми трябва да се стабилизират и да се събере цялата нужна документация, да се огледат колите, за да се задвижат нещата и да се уважи искът за щетите.

Различни организации вече се свързаха с мен, за да ми предложат адвокати. Искам родителите ми да се оправят и след това ще мисля, но няма да оставя нещата така. Разбрах за катастрофата съвсем случайно. Съсед е разпознал колата на родителите ми и се е обадил на съпруга ми. Той пък се свърза с мен. Мислех, че ще е леко ПТП. Не очаквах да е толкова сериозно”, разказа дъщерята на пострадалите пред в. „Вяра”.

Инспекторът в „Кюстендилска вода” Мирослав Славов се включи с коментар към поста на Миглена във фейсбук: „Бяхме предната кола и на нас се размина за метри, но тоя въобще не намали даже! Дано се възстановят бързо хората, но тоя е за затвор!”.

Публикацията за катастрофата буквално подпали фейсбук. Стотици дадоха своята подкрепа за Миглена и пожелаха на родителите й скорошно оздравяване. Христо Боджаков също се включи с коментар към поста на Миглена: „Не ми дреме и никога няма да ми дреме какъв е, полицай, прукорор или съдия. За мен е един от многото убийци на пътя. Още повече че като човек на висшата съдебна власт би трябвало да е много стриктен към всякакви нарушения на закона. Дано пострадалите се възстановят бързо”.

Милена Любенова припомни: „Отново в Невестино, отново човек на закона! Не трябва да се мълчи – ние мълчахме 10 дни! Миме, стискам палци родителите ти да се оправят и виновникът да бъде наказан!”.

Информацията за катастрофата в полицейския бюлетин гласи: „61-годишна жена е пострадала при ПТП на пътя Кюстендил – Дупница в неделя. Жената е със счупени ребра, тя е била пътничка в лек автомобил „Фолксваген Голф“, водачът на голфа – 62-годишен, е със счупена пета. Оказана им е медицинска помощ в кюстендилската болница. Пътният инцидент е възникнал на пътя Кюстендил – Дупница (при разклона за с. Неделкова Гращица) между голфа и лек автомобил „Волво“, управляван от 65-годишен кюстендилец. По случая е започнато досъдебно производство в РУ-Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор”. По данни на очевидци смачкана е цялата предница на фолксвагена. На мястото на инцидента има полиция, движението не е ограничено. Все още няма данни за причините за ПТП.

За коментар потърсихме началника на КАТ-Кюстендил  Радослав Боюклийски и директора на Областната дирекция на МВР Елиан Стамболийски. Попитахме вярно ли е, че виновникът за катастрофата е прокурор от Кюстендил, заради което разследващите полицаи са посъветвали дъщерята на потърпевшата да не дава гласност за ПТП-то. Зададохме и въпрос има ли нови разкрития по случая, направени при разследването. „Не знам кой какво е казал. Не разполагам с такава информация и не мога да кажа дали е вярно, че разследващите са дали съвет да не се дава гласност за инцидента. По случая се води досъдебно производство”, лаконичен бе Радослав Боюклийски.

„Не бих могъл да коментирам инцидента, тъй като се води досъдебно производство. Само наблюдаващият прокурор може да даде повече информация. Не мога обаче да Ви кажа кой е, не съм се интересувал”, каза Елиан Стамболийски.

Според съобщение на ВСС от 28 март т.г. Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет освободи от заеманата длъжност, на основание чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ – поради навършване на 65-годишна възраст, Бойко Боянов Игов – прокурор в Районна прокуратура – Кюстендил. В. „Вяра” дава право на отговор и на споменатия в разказа на Миглена Бойко Игов.