Похвално! Ученици от Бобов дол с кампания за писане на кирилица

Ученици от Средно училище “Христо Ботев” в Бобов дол стартираха кампания “Аз пиша на КИРИЛИЦА в социалните мрежи”. Инициативата е на преподавателите по БЕЛ Мирела Идакиева и Лилия Евтимова. Директорът на учебното заведение Анастасия Баракова оказва подкрепа на родолюбивото начинание.

“Българската азбука е нещо, с което трябва да се гордеем. Наша отговорност е да я съхраним, въпреки силното навлизане на чужди думи”, сподели пред “Вяра” г-жа Идакиева.

В кампанията “Аз пиша на КИРИЛИЦА в социалните мрежи” се включват ученици от прогимназиален и гимназиален етап. Те проектират плакати и флаери, които после раздават на територията на училището.

“Ние искрено се надяваме нашата идея да получи колкото се може повече последователи, за да запазим, това, което ни определя като нация. Ние възпитаваме нашите ученици да бъдат родолюбци и пазители на родното”, категорична е Мирела Идакиева.

От СУ “Христо Ботев” припомнят, че кирилицата е третата официална азбука в ЕС, а България е единствената държава в съюза, която пише на нея.