Почина известният певец Димитър Димитров-Градевеца

Популярният благоевградски певец Димитър Димитров-Градевеца почина сряда сутринта, докато е бил на лечение от коронавирус в тубдиспансера в Благоевград. Той е бил приет предишния ден с двойна бронхопневмония.

Новината потресе Пиринския край. Градевеца бе емблематично име за Благоевград – той беше популярен певец, ресторантьор, бизнесмен. Приятелите му казаха, че винаги ще го помнят като човек с широка усмивка и добра душа.

Стотици поднесоха съболезнования и споделиха спомени с Димитров в социалната мрежа. „Още не мога да повярвам… Един страхотен човек и певец ни напусна. Той беше като енциклопедия на македонската музика”, каза негова колежка. „Когато си отиват колеги, и то достойни БЪЛГАРИ, някак си осиротява нашата душа… От дете гледам твоите изяви и неподправената ти усмивка… Писахме си, че сме роднини… Чухме се и все едно сме се познавали винаги… Вече когато минавам през Градево, освен за баба и дядовците ми, ще си спомням за теб… И ще припявам – “Ако сгрешам, нека изгорам…” Та нали сме живи, докато сме в спомените на хората около нас… НЕЗАБРАВА!”, написа Владислав Славов. Писателят от Гоце Делчев Веселин Стаменов сподели: „Преди десет години се запознах с чичо Митко Градевеца. Десет минути опознаване и разбрахме, че сме от една кръвна група. Никога няма да забравя тази прекрасна вечер. Човек вселена. Човек – душа! През тези години единственото, което съм усещал, спомене ли се името на Митко Градевеца, е чувството за респект и уважение. Почивай в мир!”.