По време на карантината жителите на Банско се увеличиха от днес с още един – роди се Матео

Снимка: Архив
  • Майката е заминала вчера за София с линейка, тя и бебето са добре

Жителите на Банско се увеличиха от днес с още един, което е добрата новина за поставения под карантина град. В социалните мрежи радостта на семейството на Никола Тодоров и Ангелина Георгиева беше споделена от много от жителите на града. Пред репортер на БТА бащата на новородения Матео, както се казва най-младият жител на Банско, разказа с гордост, че синът му се е родил 3.650 кг и е висок 52 см. Бебето е родено в столична болница, а за транспортирането на майката до лечебното заведение е съдействал Общинският кризисен щаб на Банско. “От Кризисния щаб бяха в контакт с нас, съдействаха, разбраха случая и наистина спомогнаха много. Без тях мисля, че нямаше да може да се случи както трябва.”, разказа за БТА Никола Тодоров.
Майката е заминала вчера за София с линейка. Никола разказа, че Ангелина и детето са добре, но тъй като идват от Банско са изолирани от останалите пациенти. По думите му преди самото раждане са направени два теста за коронавирус на майката, като и двата са били отрицателни. Детето също ще бъде изследвано.
Ангелина и Матео ще останат още няколко дни в болница. След това предстои “предизвикателството” да се приберат отново в Банско, каза още Никола Тодоров, тъй като и двамата със съпругата му не са постоянни жители на града. Той е от Варна, а тя – от Благоевград, но и двамата живеят и работят в курортния град от години. Никола е готвач в един от елитните хотелски комплекси в Банско, но от една седмица ястията му радват тесен кръг от хора. “Карантината на нас ни се отразява добре от гледна точка на това, че прекарваме много време заедно, всички сме вкъщи, цялото семейство, а и аз съм готвач, на тях им е приятно, че има вкъщи кой да готви.”, сподели Никола. Освен готвене, той се занимава и с уроците на по-голямата си дъщеря, която е ученичка в първи клас. Всеки ден двамата учат онлайн уроците за деня, като бързо са свикнали с новия начин на живот, въведен в града от седмица. Никола Тодоров отбеляза, че всички хора в Банско са изключително дисциплинирани. Всеки спазва карантината, извън дома си хората излизат само, когато това наистина се налага. Все пак всички се надяват този период да отмине по-бързо и скоро животът да тръгне в предишния си ритъм.