По 1745,70 лв. за 7 тежко болни млади хора събра Фестивалът на детето в Перник

Събрани са 11 384,90 лв. на първия фестивал на детето, провел се в Перник от 29 май до 5 юни. Това съобщиха организаторите на проявата – местната фондация “Богданова и Данаилова”. Две млади семейства – Рашеви и Костадинови, са избрали на сватбения си ден да се лишат от букети и са добавили още 835 лв. Така събраната сума достигнала 12 219, 90 лв.
На открит базар пред Двореца на културата в Перник по време на фестивала бяха продадени стотици използвани и запазени детски играчки, пристигнали от цялата страна. Събраните средства вече са предоставени за лечение на седем тежко болни млади хора от община Перник. По сметките на всеки един от тях са преведени по 1745,70 лв. Организаторите благодарят на перничани, че са подкрепили кампанията и всички заедно са успели да направят още една добрина.
Събитието бе организирано съвместно с община Перник, под патронажа на кмета Станислав Владимиров, с подкрепата на младежката организация на БЧК. Всяка следваща кампания става все по-голяма, по-отговорна и ще събира все повече средства от предишната, обещават инициаторите.