ПП „Рилски манастир” подменя информационните табели, обучават безработни за еколози

В Природен парк „Рилски манастир” подменят информационните табели. „За добрата информираност на туристите и приятния престой на територията на Природен парк „Рилски манастир” служители на дирекцията започнаха подмяна на информационните табели. Напомняме на всички посетители на територията на Природен парк „Рилски манастир” да пазят изградената инфраструктура, да поддържат кътовете за отдих чисти от отпадъци, да спазват противопожарните правила и указанията за пребиваване в защитената територия”, съобщават от дирекцията на парка.

Преди дни оттам проведоха първото практическо занимание на участниците в проекта “Нови умения и компетентности – за зелена и екологична България”.

„Експерт от Дирекция на Природен парк “Рилски манастир” запозна присъстващите с дейностите, осъществявани от парковата дирекция в направление “Връзки с обществеността, информационно обслужване, туризъм, международни дейности и проекти”.

Практическите обучения ще продължат до 15 юли 2021 г. и имат за цел да дадат практически познания на 15 безработни лица по част от професията “еколог”, специалност “Екология и опазване на околната среда”, информират от парковата дирекция за проведеното в Туристическия и информационен център в гр. Рила занимание.