Пращат Кристина Дунчева в затворническа психиатрия

Обвинената за двойното убийство на децата си жена от Сандански ще бъде подложена на няколко експертизи

 

Обвинената за убийството на двете си деца жена от Сандански ще бъде настанена в психиатрично заведение към затвора в Ловеч. Това реши на свое заседание на Окръжен съд – Благоевград. Магистратите заседаваха по внесено искане от Окръжна прокуратура – Благоевград за настаняване на обвиняемата в психиатрично заведение. Държавното обвинение е мотивирало искането си с необходимостта да бъде извършена повторна тройна психологична и психиатрична експертиза спрямо обвиняемата жена. Това се налага с оглед на това, че вече направената такава не е дала обосновани отговори на поставените въпроси, свързани със състоянието й.

Жената ще остане в затворническата психиатрия за срок до тридесет дни. Тази мярка за процесуална принуда е предвидена в чл. 70 от Наказателно-процесуалния кодекс.
След заседанието защитникът на санданчанката адв. Маньо Алексиев заяви, че преди около десет дни е внесъл искане до Окръжна прокуратура след зачестилите оплаквания от страна на обвиняемата по време на неговите посещения в следствения арест. По думите му тя се оплаква от главоболие и припадъци. Братът на Дунчева – Илия, твърди същото.

Адвокат Алексиев допълни, че няма да обжалва решението на съда, тъй като го намира за изключително наложително.

Припомняме, двойното убийство на братче и сестриче на пет и на три години беше извършено през ноември миналата година по особено жесток и мъчителен начин в дома на семейството. Обвинена за престъплението е 32-годишната майка на децата.