Пребито 6-годишно дете в Монтана е починало в местната болница

Шестгодишното момченце от Монтана, пребито от дядо си към 21 часа на 30 декември в дома на семейството им в жилищен квартал “Младост” в Монтана, е починало в понеделник в областната болница “Д-р Стамен Илиев”, съобщи за БТА директорът на лечебното заведение д-р Тони Тодоров.
Детето беше докарано в болницата в кома с тежка черепно-мозъчна травма, кръвоизлив в мозъка и с много други наранявания по главата и тялото. То беше оперирано по спешност и лекарите направиха своевременно всичко възможно за спасяването му, но травмите бяха несъвместими с живота, коментира д-р Александър Иванов от реанимацията на болницата.
Побоят е бил към 21 часа на 30 декември 2021 година в жилището на семейството в блок в квартал “Младост” в Монтана. Тогава съседи чуват виковете на жената и детето и подават сигнал на телефон 112. Полицията пристига бързо на адреса и намира 6-годишното момченце и 60-годишната му баба пребити с метална тръба и в безпомощно състояние. При пристигането на полицията 66-годишният дядо успява да скочи през прозореца и да избяга. Той се качва на колата си и отива в индустриалната зона на града, където прави опит да се самозапали. Към 22,30 часа е открит жив в изгорелия автомобил на улица “Диана” и е откаран в болница. Установено е, че има 35-40 процента изгаряния по кожата и е транспортиран за лечение в клиниката по изгаряния в “Пирогов” в София. Бабата на детето продължава да е в критично състояние в болницата в Монтана, направени са й няколко операции, но все още има опасност за живота й, обяви д-р Тодоров.
Причините за внезапно избухналата агресия към детето и баба му не се известни. Съседи твърдят, че това семейство е било много спокойно и никога не е имало разправии помежду им и с останалите хора от блока. Детето е било гледано добре и не е било в полезрението на социалните служби.
По случая е образувано досъдебно производство в РУ на МВР в Монтана, уточниха от областната дирекция на полицията в града./БТА