Превантивен ремонт на пътя между София и Кюстендил

Превантивен ремонт на пътното платно се извършва в участъци от пътя Кюстендил – София в Конявската планина. Това съобщиха от Областно пътно управление – Кюстендил. Движението по път Цървеняно – граница с Областно пътно управление – Перник се осъществява в една лента на определени участъци поради извършване на превантивен ремонт на пътното платно.

Движението е сигнализирано с пътни знаци, а при необходимост от сигналисти. Срокът е до 31 май. Въведено е ограничение за движението на товарни автомобили в участък от пътя Смоличано – Пелатиково. Движението по път ІІІ-6222 Смоличано – Пелатиково от км 10 до км 14 е ограничено в двете посоки за моторни превозни средства над 3.5 тона поради пропадане на част от пътното платно. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Срокът е до 2 август.

Движението по път III-107 Пастра – Рилски манастир от км 27 до км 28 е двупосочно в една лента поради ремонт на преградна стена. Движението се регулира от светофарна уредба с максимална допустима скорост до 20 км/ч. Срокът е до 4 юни. Без проблеми се осъществява движението по пътя Кюстендил – София, по направлението Кюстендил – Дупница, както и по автомагистрала „Струма“.

Слаб е трафикът в посока ГКПП „Гюешево“. Трафикът по улиците в областния център е спокоен. Навсякъде светофарните уредби работят, няма задръствания.